Инсталираха светофар при свлачището на Асенова крепост

Инсталираха светофар при свлачището на Асенова крепост
A A+ A++ A

Поставена е светофарната уредба, която да регулира движението при свлачището под НПК Асенова крепост. Ресорният заместник-кмет на Асеновград инженер Стоян Димитров инспектира функционирането й на място. С това се въвежда временна организация на движението по пътя Асеновград - Лясково.

Функционирането на светофара е синхронизирано съгласно циклограма, одобрена от КАТ – Пловдив. Светофарът има поставени два модула – в двата края на свлечения участък. Уредбата ще регулира движението до окончателното приключване на ремонтните дейности по укрепване на свлачището и възстановяване на пътния участък.

Дължината на свлечената отсечка в около 80 метра. Светофарите са поставени на около 150 метра отдалеченост на места с добра видимост и прав участък от пътя. Целта е да се избегнат възможни предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия. В района на свлачището са поставени и необходимите обозначителни и предупредителни знаци. Общинското ръководство призовава водачите да шофират с повишено внимание по пътя Асеновград – Лясково и да спазват пътната сигнализация.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »