Спецпрокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта

Спецпрокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта
A A+ A++ A

Акция на Специализираната прокуратура се провежда в сградата на Държавната комисия по хазарта.

Тя е по проверката на държавното обвинение от края на миналата година на няколко дружества - „Ефбет“ ООД, „Еврофутбол“ ООД, „Ефбет Партнерс“, „Нове Холдинг“ АД, и „Еврофутбол Лимитед“, пише"24 часа".

Разследва се дали са извършвали нарушения на закона, санкционирани ли са и какви мерки са взети от държавната институция. До обяд нямаше задържани служители.

Проипомняме, че миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на едни от най-големите компании за залози у нас.

Беше образувано досъдебно производство за порестъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха още от държавното обвинение. Става въпрос за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

За нередности в Комисията по хазарта намекна и депутатът Валери Симеонов, който поднови предложението си за промени в Закона за хазарта. Той предлага да има държавен монопол над лотарийните игри. Финансовият министър Владислав Горанов подкрепи идеята с аргумент, че в повечето държави има пълен държавен монопол над лотарийните игри. По думите на самият Симеонов идеята има подкрепата и на премиера Борисов и на спортният министър Красен Кралев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"