Хитрино: Поискаха по 20 г. затвор за машинистите на влака

Хитрино: Поискаха по 20 г. затвор за машинистите на влака
A A+ A++ A

Делото "Хитрино" върви към финал. В Окръжния съд в Шумен адвокатите на пострадалите и обвиняемите машинисти представиха своите пледоарии. От Окръжната прокуратура поискаха наказание, близко до максимума, който е 20 години затвор. Толкова поиска и адвокатът на пострадалите Николай Димитров. От защитата пък настояха за оневиняване на машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

Според адвокатите причина за инцидента е състоянието на железопътната инфраструктура. Те са обвинени в причиняването на смъртта на 7 души при жп инцидента в Хитрино на 10 декември 2016 г. Тогава управляваният от тях товарен влак дерайлира, последва изтичане на газ и взрив, които нанесоха множество поражения.

"Първопричината за настъпилия инцидент е високата скорост, с която се е движела неуправляемо влаковата композиция. Всичко друго са последствия – дерайлирането, взривът и запалването", каза още адвокатът на пострадалите Николай Димитров.

"Продължаваме да чакаме справедливост. Изминаха три години и все още няма решение. Те няма да върнат нищо назад, но нека да си получат заслуженото, защото ние ще страдаме цял живот", заяви Шенай Ахмедова, която загуби сина си и съпруга при трагичния инцидент. 

 
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"