Божков официално призна: Махам се от Левски, ако приемат новия закон! Мълчи за укритите данъци

Божков официално призна: Махам се от Левски, ако приемат новия закон! Мълчи за укритите данъци
A A+ A++ A

Ден след срещата между Васил Божков и фенове на Левски, благодетелят на „сините“ излезе с официална позиция. В нея той на практика потвърждава това, което стана ясно, а именно, че подготвяният нов закон ще удари пряко „Национална лотария“ и така ще направи финансирането на Левски от страна на главния спонсор невъзможно. В позицията си Божков нарича внеслите предложението „некомпетентни политици“. Не казва обаче и дума за това, че данъчните декларации, които подават няколко негови фирми, свързани с хазарт, са нечетливи, а в един от случаите дори плаща по-малко данък, отколкото законово е уредено.

Ето текста, публикуван от "Нове холдинг":

До спортната общественост и

спортните медии

Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК „Левски“, бихме искали да представим официалната му позиция.

В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция. Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес.

Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК „Левски“. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"