Хебър Пазарджик триумфира с Купата на България за втори пореден път

Хебър Пазарджик триумфира с Купата на България за втори пореден път
A A+ A++ A

Отборът на Хебър (Пазарджик) завоюва втора поредна Купа на България, след като надигра категорично Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (25:19, 25:23, 27:25) в големия финал на турнира, изигран пред пълни трибуни в зала „Младост“ в крайморския град.

Бургазлии загубиха втори пореден финал за Купата, след като миналата година тя отново бе спечелена от пазарджишкия тим. От своя страна „тигрите“, водени от Атанас Петров, печелят втори пореден трофей през този сезон, след като стартираха със спечелване на Суперкупата на България. Ако успеят да се преборят и за шампионската титла в Суперлигата, то волейболистите на Пазарджик ще отбележат требъл за настоящия сезон 2019/2020, каквато е и голямата цел на клуба.

Георги Братоев получи зелен картон за феърплей във втората част.

Домакините започнаха силно в първия гейм – 6:1. „Тигрите“ обаче се мобилизираха и не само настигнаха противника, но и поведоха при 8:7. Волейболистите на Атанас Петров удържаха темпото, намериха точния ритъм и запазиха доминацията си през целия гейм. Пазарджиклии поведоха в срещата след 25:19. 

Във втория гейм играта бе равностойна – двата тима се „залепиха“ един за друг, след което при 11:9 Хебър поведе. Промяна на съдийското решение намали преднината, ас на Георги Петров изравни отново резултата. Последва отново борба за всяка точка, но гостите бяха мобилизирани максимално и взеха нужното от ситуацията. Интрига се завърза още няколко пъти, пазарджиклии излязоха напред с две точки. В ключовите моменти битката от двете страни на мрежата продължи, Хебър обаче поведе и запази хладнокръвие, стигайки до аванс 2:0 гейма.

Равностойно започна и третата част. Бургазлии поведоха за кратко, но съперникът успя да изравни. Играчите на Атанас Петров излязоха напред, последва нова размяна на ролите. Нефтохимик взеха водеща роля след оспорване на съдийско решение от страна на треньора. Догонването продължи и впоследствие, от двете страни извършиха смени. За пазарджиклии те дадоха резултат и ги върнаха в битката, но домакините не се отказаха. Напрежението се запази до края на гейма – игра точка за точка, отборите се бореха със зъби и нокти, в крайна сметка обаче „тигрите“ защитиха Купата след 27:25.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »