Нов пожар край Нови хан, магистрала „Тракия" задимена

Нов пожар край Нови хан, магистрала „Тракия" задимена
Пожарът в местността „Бели бор" в Рила планина е локализиран от три страни. Продължава прокарването на просеки по южния склон. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов пожар в боров масив избухна в местността „Студеница" близо до Нови хан.

Сигналът е получен в пожарната служба около 15:00 часа и веднага на място са изпратени 5 пожарни екипа и водоноска, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заради силния вятър огнената стихия е обхванала борова гора и се развива изключително бързо. Има задимяване в района на 13-ти км на автомагистрала „Тракия".

Пожарът в землището на село Киреево, в близост до границата ни с Република Сърбия, вече е локализиран. Доизгасяват се отделни огнища, а площта, засегната от огъня е около 2000 дка смесена гора, сухи треви и храсти.

Овладян е и пожарът край айтоското село Тополица. Напълно унищожени са 30 дка иглолистна гора, фургон и вила.

Към момента все още не е локализаран огънят, възникнал в неделя между бургаските села Вълчиново, Синьо Камене, Сливово и Гранитец. Стихията продължава да се развива и обхванатата площ вече е над 11 000 дка. Няма непосредствена опасност за хората в района и тяхното имущество.

Пожарът в местността „Бели бор" в Рила планина е локализиран от три страни. Продължава прокарването на просеки по южния склон, за да може техниката да бъде използвана в пожарогасенето.

В понеделник в гасителните действия участваха 130 души. Летателната техника е в готовност и при необходимост ще се включи в гасенето във вторник.

Излезлият вятър в района на пожара е разраснал площта му с около 50 дка. През нощта ще продължи наблюдението и охраната по периферията на недоугасения район.

Продължават действията по ликвидирането на пожара, който възникна на 19 август в местността „Празна торба" в близост до Илиийна река в Рила планина. В района на този пожар в понеделник работят 16 огнеборци и спасители и 10 служители от Благоевград.

#пожар #Нови хан #магистрала „Тракия" #Вълчиново #Синьо камене #Сливово #Гранитец #местност „Бели бор" #Рила #местност „Празна торба"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"