Съдят българите в Германия, чието дете беше отнето

Съдят българите в Германия, чието дете беше отнето
A A+ A++ A

Българско семейство ще бъде съдено в немския град Винзен за предполагаема злоупотреба със 7-месечното им дете, съобщава „Ди Велт“, цитирани от БГНЕС.

Съдът във Винзен ще реши следващата седмица съдбата на бебето, поето от социалните грижи, съобщи адвокатът на родителите, Рюдигер Шулц-Ганзен. Момиченцето е настанено в приемно семейство от Службата за младежки грижи на окръг Харбург. Родителите настояват детето да им бъде върнато.


Според описанието на адвоката, българското семейство живее близо до град Харбург. Малко преди Коледа детето е пострадало в автомобилна катастрофа в Унгария. Автомобилът на родителите е ударен от голямо превозно средство с ремарке. Родителите отлетели за Хамбург с пострадалото дете и го закарали в болницата в Алтона.

Там лекарите изразили подозрение, че някои от нараняванията са по-стари. Те установили хематом в главата и фрактури по краката. Възникнал въпрос дали детето е насилствено третирано или е паднало. Родителите обаче не са уведомили за падане.

По искане на Службата за младежки грижи семейният съдът разпореди вземането на детето под опека на 9 януари. Съдът също така изпрати молба за експертно заключение за нараняванията до Университетската клиника Хамбург-Епендорф.


Следващият закрит процес е насрочен за 21 януари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »