Българин е открит мъртъв в дома си в Лондон, подозират наш сънародник

Българин е открит мъртъв в дома си в Лондон, подозират наш сънародник
A A+ A++ A

Българските власти съдействат по разследването на тежко престъпление, извършено във Великобритания, съобщиха от МВР. На 13 януари т.г. в дома му в Лондон, е открито безжизненото тяло на 60-годишен български гражданин. Веднага, след като е установено, че по тялото има следи от насилие, в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" е получена информация от задграничния представител на МВР във Великобритания.

Посолството ни в Лондон и българските власти сътрудничат активно на разследването. Според първоначалната информация, в кръга от заподозрени за извършеното тежко криминално престъпление е друг български гражданин. Работната теза на британската полиция е, че престъплението е извършено на 12 януари.

По линия на полицейския международен обмен Министерството на вътрешните работи проведе допълнителни оперативни действия, свързани със заподозрения. От българска страна е предоставена наличната информация, поискана от водещия разследването.

Установено е, че у нас мъжът е известен с множество криминални прояви за кражби и наркотици, срещу него е имало 19 данни за престъпления.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »