Пак хванаха нелегални иракчани и сирийци

Пак хванаха нелегални иракчани и сирийци
Трима сирийци и един иракчанин бяха заловен в опит да влязат в Гърция. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Общо деветима нелегални имигранти от Сирия и Ирак заловиха българските гранични власт в два отделни случая.

Тази нощ гранични полицаи от Петрич задържали четирима чужди граждани – 3 мъже от Сирия  и един от Ирак, с помощта на термовизия и очила за нощно виждане, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Нарушителите били заловени на 20 м от границата в района на с. Тополница. Всичките имат регистрационни карти за чужденци и са подали молби за получаване на бежански статут в Държавната агенция по бежанците. Те са задържани в ГПУ-Петрич.

Вчера на ГКПП – Видин за излизане от страната пристигнал лек автомобил „Фолксваген транспортер", управляван от 26-годишен холандски гражданин от иракски произход.

В автомобила пътували още 9 души, които представили холандски документи за самоличност. Граничният полицай, който извършвал проверката, се усъмнил в идентичността на някои от пътниците, съобщиха още от МВР.

Така при извършената допълнителна справка е установено, че петима от тях са иракски граждани с преотстъпени холандски документи. Те били задържани на българо-турската граница на 16 септември тази година и са поискали бежански статут. Петимата са задържани в ГПУ-Видин, работата по случая продължава.

#МВР #Петрич #гранична полиция #нелегални имигранти #Кулата #Кулата-Промахон #Гърция #българо-гръцка граница #Ирак #Сирия #сирийци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"