Полиция обискира дома на Валиумния изнасилвач в Зона Б-5, предстои нов арест

Полиция обискира дома на Валиумния изнасилвач в Зона Б-5, предстои нов арест
A A+ A++ A

Валиумният изнасилвач Йохан Фредерик Стелингверф вероятно ще бъде задържан отново. Повторният арест идва след жалба на още една жена, която твърди че е била изнасилена от холандеца пред октомври 2019 г. Срещу чужденеца се очаква да бъде повдигнато второ обвинение. Днес около 12 часа автомобил на съдебна охрана и няколко патрулки пристигнаха пред кооперацията в столичния кмартал Зона Б-5, в която Стелингверф  е задържан под домашен арест. Последва обиск в жилището, което той обитава. 

Нидерландският гражданин Йохан Стелингверф, когото местните медии наричат „Валиумния изнасилвач” бе арестуван в София на 26 декември 2019 година, след брутално изнасилване на 32- годишна столичанка. Жертвата бе настанена  в болница с тежки травми и разкъсвания. Преди Нова година Софийски районен съд му налага най- тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той обжалва. На 3 януари обаче  Софийски градски съд променя мярката за неотклонение на Стелингверф и го пуска под домашен арест.  Районна прокуратураиздаде заповед за забрана Стелингверф да напуска пределите на страната до приключване на делото. 

След разкритията на TrafficNews, в редакцията получихме писма от няколко жени, които са имали контакт с холандеца, но по една или друга причина не са последвали съдбата на изнасилената софиянка. В България пристигна и екип журналисти от нидерландското издание Hart van Nederland, за да направи репортаж за поредното посегателство. Екипите на двете медии обмениха информация за мъжа, чиито "подвизи" са широко известни в Нидерландия. 

Публикациите са причина още една от жертвите на Йохан да събере смелост и да подаде жалба в полицията. Става дума за унгарка, която в края на миналата година е пребивавала в София. Тя също попаднала в мрежите на чаровния холандец, който я завел в апартамента си в Зона Б-5 и я насилил. 

Обитателите на кооперацията, в която Стелингверф живее, са ужасени от разкритията за съседа им. Те се страхуват както от самия Йохан, така и от вероятността близки на пострадалите жени да потърсят отмъщение. Съседите от блока са събрали подписка, в която настояват той да бъде изселен. Охранителят на комплекса Младен разказа, че до този момент Йохан не нарушава домашния арест, а храна му носи млада жена и собственикът на апартамента.

Разказа също, че холандеца до преди няколко месеца имал връзка с младо момиче, прибирали се заедно, винаги поздравявали , изглеждали щастливи и усмихнати. Наскоро бил за два месеца в Германия.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"