Нинова: Работим за сваляне на това правителство. То е вредно

Нинова: Работим за сваляне на това правителство. То е вредно
A A+ A++ A

Лъжи и манипулации са твърденията, че БСП влиза в договорки и задкулисие да крепи правителството. Ние работим за сваляне на това правителство. То е вредно за България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Днес Народното събрание започна работа след коледната ваканция с декларации от името на парламентарните групи.

Започваме и тази сесия с криза, с поредната правителствена криза – девета смяна на министър, близо половин милион българи са с режим на вода, стохиляден град е изправен пред избора хляб, работа или вода. Народът плати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България е превърната в сметище на света. Международната и българска мафия печели милиони на гърба на българския народ, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП продължи да изброява проблемите: Висши държавни служители и изпълнителният директор на НЗОК заговориха за източване на Здравната каса. Министър и заместник-министър правят лобистко законодателство. Толсистемата е отложена отново и е застрашена да се провали. Животновъдството е застрашено. Чумата се завърна. Предупреждават ни, че ще расте цената на хляба. В много общини се повишават местни данъци и такси.

Това са фактите. Защо стигнахме до тук, запита Нинова и посочи отговорът: Защото в продължение на 10 години управлението на ГЕРБ приема закони в името на печалбата на малцина.

За 10 години превърнахте политиката в търговия и плащате собственото си спокойствие с парите на хората, обърна се тя към управляващите.

Корнелия Нинова е категорична, че управляващите вкарват държавата от криза в криза, вместо стабилност и развитие, има хаос и застой.

Председателят на БСП призова другите партии, въпреки различията си, да се обединят и да работят заедно за сваляне на кабинета. Според Нинова управлението на Борисов е вредно за България.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »