Нова ракетна атака по военна база на САЩ в Ирак

Нова ракетна атака по военна база на САЩ в Ирак
A A+ A++ A

Военната база Таджи в Ирак, където са разположени американски военни, е била атакувана с няколко ракети тип "Kатюша", съобщи телевизионният канал Ал Хадад, предаде БНР. Базата се намира северно от Багдад. При обстрела на базата са пострадали най-малко трима иракски войници.

Нито една групировка не е поела отговорност за нападението.

Базата Таджи вече бе подложена на обстрел в началото на тази година в отговор на убийството на 27 бойци на проиранските иракски шиитски милиции Ал Хашд аш Шааби на 29 декември.

При американски въздушен удар с дрон на 3 януари край летището на Багдад бяха убити иранският генерал Касем Солеймани и Абу Махди ал Мухандис, заместник-командващ Ал Хашд аш Шааби.

Иракски шиитски паравоенни формирования се заканиха да отмъстят на Съединените щати за гибелта на Мухандис, ако американските войници не бъдат изтеглени скоро от Ирак.

Лидерът на най-голямата фракция в иракския парламент Моктада Садр призова за масови протести срещу присъствието на американски войски на иракска земя, като обвини Вашингтон, че системно погазва суверенитета на Ирак.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"