ПП МИР към управляващите: Подайте незабавно оставка или хората ще ви изхвърлят с камъни и винкели!

ПП МИР към управляващите: Подайте незабавно оставка или хората ще ви изхвърлят с камъни и винкели!
A A+ A++ A

Личността и експертизата на Емил Димитров ревизора са изключително спорни и за това настояваме министър-председателя да не приема кандидатурата му за министър на околната среда и водите”. Това се казва в позиция но ПП МИР по повод кандидатурата на депутата от ВМРО Емил Димитров за министър на МОСВ, на мястото на арестувания Нено Димов.

„В момента не ни трябва ревизор за министър, който да ревизира проблема с водната криза (за това си има компетентни органи и не е работа на един министър да го прави), а министър, който има експертността да предотврати национална водна криза и да се пребори с последиците от източването на язовир Студена. И не само” се казва още в позицията. Според ПП МИР, ако Бойко Борисов предложи, а Народното събрание избере Емил Димитров за министър на околната среда и водите, то цялата отговорност за неговите действия и бездействия като министър ще бъде тяхна.

„Водата е част от националната сигурност на България, а правото на достъп до нея е изконно и конституционно право на всеки български гражданин и никакви политически квоти и договорки не могат да бъдат извинение или параван за това, че за министър на околната среда и водите се предлага доста спорна и доказана лобистка личност” категорични са от най-младата политическа партия. Остава и въпросът, как Валери Симеонов се е съгласил именно Ревизоро да е кандидатура на патриотите предвид , че остро се противопостави на законопроекти на депутата от ВМРО.

Двамата с Ревизоро сблъскаха позиции за малките казани за ракия, за бензиностанциите и горивата и по други теми. Дори стигна до там лично да го обвини в тежък лобизъм за Лукойл, вкарвайки промени в регулацията за търговия с горива. Според ПП МИР е повече от наложително „нареклите се „Обединени патриоти (ВМРО, НФСБ и Атака) да поемат политическата отговорност не само за действията и бездействията на техния министър Нено Димов, но и по казуса с хванатия и обвинен в корупция шеф на Агенцията за българите в чужбина, който е също от квотата на ВМРО”.

„Лично Красимир Каракачанов трябва да излезе пред българското общество и да кажа дали корупционните схеми, корумпираните министри и шефове на агенции, и колективната безотговорност, оставила над 100 хил. българи в Перник без вода, а хиляди още са застрашени от водната криза, е неговото разбиране за патриотизъм?” питат от МИР и настояват за незабавната оставка на вице-премиера и министър на отбраната.

„Крайно време е Красимир Каракачанов да поеме персонална политическа отговорност за последиците от управлението си. Негова е вината за назначаването на „провинилите” се министър Нено Димов, шефа на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалапиев, а днес и за назначаването на хореограф за министър на МОСВ” категорични са от МИР и изразяват съмнение, че ако Емил Димитров бъде избран за министър на МОСВ може да се потули вината на сем. Златеви за източването на язовир Бебреш. „Всички схеми и игри в управляващата коалиция водят само към един извод - ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и Атака са готови на всичко, за да се закрепят на власт,но тяхното управление коства на българските граждани национална водна криза, корупционни схеми, ежедневни скандали и безвремие за българите и България” се казва още в позицията на ПП МИР. „Ако управляващите не искат българските граждани да ги изхвърлят от властта с камъни и винкели, да спрат да „кърпят” кабинета със спорни кадри, и да подадат незабавно оставка и да се проведат предсрочни парламентарни избори в България” категорични са от политическа партия МИР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"