До края на месеца става ясно как се е отровило детето от Кардам

До края на месеца става ясно как се е отровило детето от Кардам
A A+ A++ A

Нови две съдебно-медицински експертизи са възложени на специалисти във Военномедицинската академия в София по случая с откритата отрова срещу гризачи в дома на многодетно семейство в село Кардам. Това съобщи изпълняващият длъжността административен ръководител на Окръжната прокуратура в Добрич Златко Тодоров на пресконференция, предаде БТА. При инцидента 9-годишно момче почина, а две от сестрите му - на 10 и 11 години, бяха лекувани в болница.

По думите му до края на януари вещите лица трябва да дадат заключение какъв е механизмът на действие на отровата, която съдържа фосфин. След анализ на доказателствата следствието трябва да приключи.

Малолетното момче почина на 27 октомври 2019 година. Според изготвените досега експертизи отровният газ фосфин е предизвикал сърдечен арест у детето. Отровата е била открита зад леглото му - в процепи в стената, замазани с кал.

Семейството, в което се отглеждат пет деца, вече обитава друго жилище, предоставено от съсед, а благотворителна кампания в община Генерал Тошево събира средства за ремонт на стария дом.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"