След взрива във Варна: Все още не са идентифицирани телата

След взрива във Варна: Все още не са идентифицирани телата
A A+ A++ A

Телата, намерени при огледа на взрива в блок във Варна, все още не са идентифицирани. Очакват се данните от лабораторията в Бургас, за да се установи чие е първото намерено тяло и дали второто принадлежи на човека, който е взривил апартамента. 

При инцидента загинаха двама души, а друго 18 бяха обгазени и изведени от сградата. Самоличността на двете жертви се установява чрез ДНК-експертиза. 

Все още не е ясно кое е първичното - взривът или пожарът. Днес се провежда втори, допълнителен, оглед на местопроизшествието, съобщиха от прокуратурата.

Първоначалният оглед е продължил 8 часа, обясни окръжният прокурор на Варна Красимир Конов на брифинг тази сутрин, в който участва и директорът на ОД на МВР Даниел Пашов. Конов заяви, че не се отхвърля нито една хипотеза като причина за палежа.Властите все още издирват мъжа, за който се предполага, че е взривил блок във Варна - 66-годишен бивш полицай. Той е обявен за общонационално издирване. Не се изключва обаче един от загиналите да е самият той, отговори на въпрос на журналисти окръжният прокурор на Варна. 

Разпитани са седем свидетели по досъдебното производство. Сред тях са близки и роднини на  Веселин Панов Димитров, за който се предполага, че е взривил жилището. Жената, с която е живял на съпружески начела, е в защитено жилище, съобщиха от Варненската прокуратура.

Представители на община Варна ще извършат днес оглед с цел оценка на надеждността на конструкцията на панелния блок. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »