Безследно изчезна мъжът, причинил катастрофата с Шабан Шаулич

Безследно изчезна мъжът, причинил катастрофата с Шабан Шаулич
A A+ A++ A

Турчинът Алчън Левент, предизвикал катастрофата, в която загина сръбският певец Шабан Шаулич, е изчезнал безследно, съобщава белградският вестник "Вечерне новости", като се позовава на немски медии.

Звездата на сръбския турбофолк Шабан Шаулич загина в катастрофа на магистрала край немския град Билефелд на 17 февруари миналата година.

Обвинителен акт срещу Алчън Левент е внесен през август миналата година. Освен две обвинения за  убийство по непредпазливост, му е повдигнато обвинение за причиняване на телесни повреди, застрашаване на движението по пътищата и шофиране без свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Алчън Левент нямал нито шофьорска книжка, нито германско гражданство. Той е бил в ареста 11 седмици преди освобождаването му. Германската медия Nw.de съобщава, че турчинът вече не живее в Гютерслох и процесът срещу него все още не е започнал.

Половин година след повдигането на обвинението още не е определена датата на за началото на процеса, който се очаква да бъде внимателно следен в Сърбия.


Шефът на Окръжния съд в града не дава отговор на въпроса защо делото срещу него още не е започнало. Според прокурор Кристоф Макел забавянето на началото на процеса е именно в тази съдебна институция.

Адвокатът на Левент, Джерит Шол отказва да разкрие местонахождението на клиента си, защото към клиента му са отправяни заплахи за убийство.

Германските медии съобщават, че заподозреният Левент, който в момента на произшествието е бил пиян и под въздействието на наркотици, е шофирал два пъти по-бързо, отколкото му е позволено - карал е 160 км/ч, вместо 80 км/ч.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"