Франция и Германия с общи усилия срещу дълговата криза

Франция и Германия с общи усилия срещу дълговата криза
Ангажирани сме с приемствеността в еврозоната и нейната стабилност и решихме да обсъждаме редица въпроси в двустранна работна група, заяви френският финансов министър Пиер Московиси. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Франция и Германия създават двустранна работна група за дълговата криза в еврозоната, съобщиха финансовите министри на двете страни след срещата им в Берлин.

„Ангажирани сме с приемствеността в еврозоната и нейната стабилност. Поради това решихме да обсъждаме редица въпроси в двустранна работна група," заяви френският финансов министър Пиер Московиси.

Групата ще се занимава с прилагането на взетите решения за Гърция и Испания, но също и с по-структурни въпроси в областта на наблюдението на банките, банковия съюз и европейската интеграция, допълни министърът.

Париж и Берлин целят да „засилят работата си" преди следващата среща на върха на лидерите на ЕС в Брюксел на 18 и 19 октомври, когато кризата в еврозоната отново ще заема централно място.

Срещата на Пиер Московиси с германския му колега Волфганг Шойбле беше част от оживената дипломатическа дейност в момент, когато Европа се стреми да овладее продължаващата близо три години дългова криза.

Германският канцлер Ангела Меркел проведе среща с френския президент Франсоа Оланд в Берлин в четвъртък, след което прие гръцкия премиер Андонис Самарас.

Оланд и Самарас се срещнаха в Париж в събота, а Меркел ще проведе среща в сряда с италианския премиер Марио Монти в Берлин.

#Франция #Германия #Париж #Берлин #Пиер Московиси #Волфганг Шойбле #Ангела Меркел #Франсоа Оланд #Андонис Самарас #Марио Монти #Гърция #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"