ДАНС проверяват ВиК-Пловдив

ДАНС проверяват ВиК-Пловдив
A A+ A++ A

Във връзка със зачестилите проблеми, свързани с ВиК дружествата в страната и предвид, че подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност, е разпоредено извършване на обстойни проверки съвместно с Държавна агенция „Национална сигурност”. Съвместните проверки на ВиК дружествата в страната са по линия на контролната дейност на обекти, осъществяващи осигуряване на питейна вода. Това съобщиха от пресцентъра на МВР-Пловдив.

В Пловдив в хода на проверката е изискана информация и са получени отговори с приложения на документи от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

По отношение на ВиК-Пловдив е изискана информация за дейността на самото дружество, собствеността, финансовото състояние и сключените договор. Извършени са проверки от различни органи и институции с функции за контрол. Към момента е установено, че ВиК-Пловдив не стопанисва и поддържа язовири.

Днес се извършва съвместна проверка с ДАНС, Отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-Пловдив и представители на ВиК на 8 помпени станции. Охранителни обследвания ще се извършат в 5 от тях на територията на гр. Пловдив, а останалите три са на територията на Раковски, Асеновград и Храбрино.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »