Роми биха полицаи в Димитровград

Роми биха полицаи в Димитровград
Около 23:00 часа вечерта в неделя на телефон 112 е получен сигнал за скандал на ул. „Четвърта" в квартала. На мястото били изпратени два автопатрула и още трима униформени полицаи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Четирима души от ромския квартал „Изток-2" в Димитровград, посегнали и на полицаи, са задържани за скандал и побой.

Около 23:00 часа вечерта в неделя на телефон 112 е получен сигнал за скандал на ул. „Четвърта" в квартала. На мястото били изпратени два автопатрула и още трима униформени полицаи, предаде „Дарик".

При пристигането си те установили, че между двама мъже - единият на 44 г. и другият 32-годишен, е възникнал скандал след отправени обиди.

Първият хвърлил буркан по главата на опонента си, който пък му „отговорил" със замеряне с камъни и тухли по къщата му. Полицейските служители задържали двамата в полицейското управление в Димитровград.

През това време в къщата на 44-годишния пристигнал 35-годишният му брат, въоръжен с брадва. Размахвайки я към насъбралата се тълпа, нанесъл удари в ребрата на 38-годишен мъж.

Двама от полицаите - Тенчо Тенев и Станислав Цанев, успели да го задържат. При ареста той оказал съпротива и нанесъл порезна рана на дясната ръка на старши полицай Цанев.

Близки и роднини на другия задържан нападнали и полицай Тенев. В суматохата той бил ударен с дървена дръжка на вила в лицето и е с ръзкъсно-контузна рана по челото и носа.

По-късно полицаите са прегледани в болница „Света Екатерина" в Димитровград, където раните им са обработени.

Четиримата мъже - всички стари познайници на полицията, са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Материалите ще бъдат предадени на Районна прокуратура по компетентност.

#Димитровград #роми #полиция #побой #Тенчо Тенев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"