Българин е наел екипажа на кораба с кокаин „Св. Николай"

Българин е наел екипажа на кораба с кокаин „Св. Николай"
В Испания вътрешният министър Цветан Цветанов изрази учудването си, че Дойчин Дойчев и Руслан Колев са пуснати без мярка за неотклонение. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Българин е човекът, наел екипажа на задържания с 3 тона кокаин в Испания кораб „Свети Николай", съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Все още трябва да се събират доказателства и да се установява съпричастността на този човек към случая, отбеляза министърът, цитиран от БНР.

Цветан Цветанов обясни, че корабът „Свети Николай" по документи се е движел празен.

Екипажът, в който участват 21 българи, е знаел, че трябва да товари захар, но това всъщност не се е случило.

Същата версия са потвърдили и роднините на моряците при срещата с премиера, на която е присъствал и вътрешният ни министър.

„За момента в МВР има оперативни данни, че човекът, който е наел екипажа на плавателния съд е българин, но той тепърва ще се издирва и ще се установява съпричастността му към цялата тази дейност," съобщи Цветан Цветанов.

Той каза, че има информация за това, че колумбийските и испанските граждани, за които се предполага, че са организатори на трафика на кокаин, са имали преки контакти с част от екипажа на българския кораб.

Българските моряци от екипажа на кораба „Свети Николай" са в ареста, след като на 15 август при операция „Спартан" на борда на плавателния съд бяха открити близо 3 тона кокаин.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд.

Близки на задържаните моряци се срещнаха с премиера Бойко Борисов и заявиха, че афишираните твърдения, че корабът е бил наблюдаван от 8 месеца, са несъстоятелни.

В Испания вътрешният министър Цветан Цветанов изрази учудването си, че Дойчин Дойчев и Руслан Колев са пуснати без мярка за неотклонение.

#Цветан Цветанов #кораб „Свети Николай" #Испания #кокаин #български моряци #Руслан Колев #Дойчин Дойчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"