Българка от Видин намерена мъртва в Атина

Българка от Видин намерена мъртва в Атина
Аутопсията не показва по тялото на Ваня Ангелова да има травми от нанесен побой, поради което главен полицай Апостолопулос отхвърля версията жената да е пребита. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Тялото на 47-годишната Ваня Ангелова от Видин е било открито гръцката столица Атина, съобщи излизащият в Гърция вестник „Български новини".

Според местната полиция става дума за самоубийство, но близките твърдят, че жената е убита.

На шокиращата гледка в двора на кооперация в квартал „Зографо" се натъкнала сънародничката на мъртвата - българка на име Таня, която веднага се обадила на управителя на блока, а той извикал полицията, предаде КРОСС.

„Дори не сме сигурни, че е мама," оплаква се синът на загиналата, след като вече пети ден не го допускат да идентифицира тялото на майка си.

И той, и сестра му са в Атина, но досега само им е било съобщено, че й е била направена аутопсия, макар че съгласието им не е било поискано.

След това тялото било предадено на гръцка траурна агенция, която им искала 1300 евро, за да ги пусне да видят майка си. Не ги интересува, че никой от роднините не ги е наемал и че са се свързали вече с българска агенция.

Според представители на полицията се работело по версията самоубийство. Според съдебномедицинската експертиза травмите по тялото на загиналата са предизвикани от скачане от високо, което означавало, че жената се е хвърлила от горните етажи на кооперацията.

Мъжът, с когото Ваня живеела на семейни начала от 4 години - Велизар Каменов, обаче не може да приеме такава версия.

„Ваня преди две седмици беше при мен на почивка, защото в момента работя в провинцията, и беше жива и здрава. Нямаше някакво заболяване. Нямаме и финансови проблеми," казва той, опровергавайки версията за самоубийство поради депресивно състояние.

Аутопсията не показва по тялото на Ваня Ангелова да има травми от нанесен побой, поради което главен полицай Апостолопулос отхвърля версията жената да е пребита и впоследствие хвърлена, предаде вестник „24 часа".

От българското посолство в гръцката столица заявиха, че са разговаряли с близките и са поискали инструкции от външно министерство в България.

Българската общност в Гърция е разбунена от поредния случай на насилствена смърт на нашенец.

В края на миналата година в Атина бе намерен убит председателят на българската общност там Росен Христов. Близките на убития Росен не успяха да съберат пари за транспорт на тялото му до България и затова той бе погребан в Атина.

По-късно друг българин - Петко Атанасов, бе зверски пребит от неизвестни в центъра на столицата. По последните два случая няма никакво развитие.

#България #Гърция #Атина #Видин #самоубийство #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »