Мощна България с велика победа над Франция за старт на олимпийската квалификация по волейбол

Мощна България с велика победа над Франция за старт на олимпийската квалификация по волейбол
A A+ A++ A

Вдъхновена България стартира със страхотна победа участието си в континенталната олимпийска квалификация в Берлин (Германия), която е последен шанс за класиране на Игрите в Токио. Волейболистите на Силвано Пранди надделяха над топ фаворита Франция с 3:2 (25:23, 17:25, 25:22, 19:25, 15:8) в мач от група В в немския град Хале.

Българите са трети в класирането с 2 точки (1 победа), Франция е водач в класирането с 4 точки (1 успех, 1 поражение).

Българският отбор започна силно в първия гейм, след което французите успяха да наваксат изоставането си и да поведат със серия на Жан Патри. Тя бе прекъсната от атака на Розалин Пенчев. "Лъвовете" намалиха дистанцията на една точка, но последваха нови силни моменти на съперника. Двата отбора се догонваха, но след 16-та точка родните представители заиграха по-вдъхновено. Блокада на Георги Сеганов и атака на Виктор Йосифов донесоха преднина на "трикольорите". Възходящата линия на нашите продължи до 22:19, след което "петлите" успяха да се доближат. Последва нова борба от двете страни на мрежата, но в крайна сметка българските волейболисти затвориха гейма след атака на Цветан Соколов и 25:23. 

Втората част стартира равностойно, но впоследствие протече под диктовката на френския тим. Франция поведе с 11:7 след близо петминутен спор между Лоран Тили и съдиите. Това повлия на играта в българското поле, като съперникът успя да се откъсне по-сериозно в резултата. До края положението се запази и "петлите" изравниха. 

В третия гейм на терена се появи Алекс Грозданов, на полето остана и Мартин Атанасов, който имаше периодични изяви в първите две части. Завърна се и Тодор Скримов. Момчетата на Силвано Пранди стартираха с настроение и успяха да запазят ритъма до края, въпреки опитите на противникада се върне в играта. В ключовите моменти разликата между двата тима намаля, но нашите затвориха успешно частта и си върнаха предимството в двубоя при 25:22. 

Четвъртата част тръгна добре за родните представители, но французите съумяха да излязат от ситуацията. Играта продължи равностойно, но състезателите на Лоран Тили отново успяха да вземат инициативата. Нашите момчета се мобилизираха и се доближиха до съперника на няколко пъти, като имаха превес в атака. Това обаче не помогна в решителните моменти и мачът влезе в тайбрек. 

Там нещата бяха под контрола на българите през по-голямата част от времето, като изключим трите сбъркани сервиса, които донесоха точки на Франция в началото, пише bgvolleyball.com. Впоследствие "лъвовете" запазиха хладнокръвие и се откъснаха, като приключиха двубоя след 15:8. 

Топреализатор бе Цветан Соколов с 23 точки (2 аса, 1 блокада), Мартин Атанасов добави 15 точки (3 аса, 1 блокада). С 12 се разписа Виктор Йосифов (4 аса, 5 блокади). За съперника Жан Патри приключи с 20 точки (3 аса, 1 блокада), със 17 се отчете Ървин Нгапет (3 аса, 2 блокади), но усилията им не бяха достатъчни за победа. 

Утре България се изправя срещу Холандия в 15:00 часа наше време.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"