Григор Димитров разкри своя мечта и целите си за 2020 година

Григор Димитров разкри своя мечта и целите си за 2020 година
A A+ A++ A

Григор Димитров и националите на България за ATP Cup дадоха пресконференция преди началото на турнира в Сидни. Хасковлията сподели, че няма да участва на всички турнири в началото на годината. Той ще внимава заради тежката контузия в рамото, която лекува през миналия сезон и му пречеше да играе пълноценно.

"Ще бъде година, която ще си спомням до края на живота ми. Тялото ми се чувства доста добре сега. Все още наблюдавам под лупа много голяма част от работата ми и от това, през което преминавам. Определям ритъма си по правилния начин.

Няма да прибързвам и да играя твърде много турнири в ранната фаза на сезона. Ще се грижа за тялото си. Това е приоритет номер едно. Очевидно, не се състезавах пълноценно в първите четири месеца от 2019 година и това постави пред мен много съмнения, изпаднах назад в ранглистата. Но в същото време бях способен да се възстановя, колкото се може по-бързо и сега се надявам, че съм в позиция, от която мога само да се подобрявам. Наистина ще се съсредоточа върху това.

Няма съмнение, че това е предизвикателство. Винаги ми е било мечта да бъда от другата страна и мисля, че да си треньор никога не е лесно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога само да споделям опита си и виждането си с другите момчета", заяви Григор.

В петък българите започват участието си в Сидни. Димитър Кузманов открива надпреварата срещу Камерън Нори. Мачът ще започне в 8:30 часа. След това Григор ще се изправи срещу Дан Еванс.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »