Богатите изхвърлят 40% от храната си, въпреки кризата

Богатите изхвърлят 40% от храната си, въпреки кризата
Един от начините да не изхвърляме храна е да спрем да готвим за всяко хранене ново ястие и да не се презапасяваме с продукти.
A A+ A++ A

Хората продължават да изхвърлят тонове храна, въпреки кризата, като само в САЩ, например, се изхвърлят продукти за 160 милиарда долара годишно.

Изхвърлянето на храна може да бъде ограничено, стига да консумираме разумно и според нуждите си, отбелязва бТВ.

Според международни изследвания, семействата в богатите страни изхвърлят 40% от храната вкъщи.

В САЩ това се равнява на милиони тонове храна годишно. В България фирмите за кетъринг също могат да дадат примери за изхвърляне на храни в големи мащаби.

„За 2700 души съответно храната е към два тона, приготвена дори и повече, защото слагаме и някакви резерви, обаче хората, които идват, не изяждат цялата храна и да речем остават двеста или триста килограма храна,” изчисли Добромир Антонов, който се занимава с кетъринг.

В момент когато заради сушата, производството на храни става все по-скъпо, в света се подема кампания хората да спрат да изхвърлят.

Един от начините да не изхвърляме храна е да спрем да готвим за всяко хранене ново ястие и да не се презапасяваме с продукти, които ще се развалят, докато им дойде редът за ядене.

#храна #САЩ #кетъринг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници