Богатите изхвърлят 40% от храната си, въпреки кризата
Хората продължават да изхвърлят тонове храна, въпреки кризата, като само в САЩ, например, се изхвърлят продукти за 160 милиарда долара годишно.
Изхвърлянето на храна може да бъде ограничено, стига да консумираме разумно и според нуждите си, отбелязва бТВ.
Според международни изследвания, семействата в богатите страни изхвърлят 40% от храната вкъщи.
В САЩ това се равнява на милиони тонове храна годишно. В България фирмите за кетъринг също могат да дадат примери за изхвърляне на храни в големи мащаби.
„За 2700 души съответно храната е към два тона, приготвена дори и повече, защото слагаме и някакви резерви, обаче хората, които идват, не изяждат цялата храна и да речем остават двеста или триста килограма храна,” изчисли Добромир Антонов, който се занимава с кетъринг.
В момент когато заради сушата, производството на храни става все по-скъпо, в света се подема кампания хората да спрат да изхвърлят.
Един от начините да не изхвърляме храна е да спрем да готвим за всяко хранене ново ястие и да не се презапасяваме с продукти, които ще се развалят, докато им дойде редът за ядене.
Още по темата:
- » Глобално предизвикателство и местни решения: Разхищаваме 68 кг храна годишно на човек от населението
- » Докладът на САЩ за правата на човека в България: Корупция и проблеми с независимостта на съдебната система
- » Двама убити и 14 ранени при стрелба на парти в Мемфис (ВИДЕО)