Подкрепата за Меркел расте, партньорите й имат проблеми

Подкрепата за Меркел расте, партньорите й имат проблеми
Ангела Меркел е уязвима и заради забавящата се икономика, въпреки че проучванията показват стабилна подкрепа на избирателите за нейния начин за справяне с кризата. Снимка: dealbreaker.com
A A+ A++ A

Подкрепата за партията на германския канцлер Ангела Меркел продължава да е висока, показва проучване на германския таблоиден вестник „Билд”.

Слабостта на други по-малки партии обаче е знак за проблемите, пред които Ангела Меркел може да се изправи, за да изгради нова дясноцентристка коалиция през 2013 г., предаде „Дневник”, позовавайки се на „Ройтерс”.

Според „Билд” подкрепата за консерваторите на канцлера се е увеличила, достигайки 36%.

Техният по-малък партньор, Свободните демократи, обаче получават 4% одобрение, което е под 5-процентовия праг, необходим, за да влязат в парламента.

Ангела Меркел е уязвима и заради забавящата се икономика, въпреки че проучванията показват стабилна подкрепа на избирателите за нейния начин за справяне с кризата и исканията й задлъжнелите страни да приложат строги реформи.

Партията на пиратите, която спечели места по време на регионалните избори миналата година, също е загубила 1% от поддръжниците си и в момента има подкрепа от 7% от избирателите.

Това също е лоша новина за Ангеля Меркел, защото Партията на пиратите отнемаше от гласовете на лявоцентристиките й конкуренти - Социалдемократите.

Според проучването от неделя те имат 28% подкрепа, а тази за Зелените, които са предпочитаният им партньор за евентуална бъдеща коалиция, е 14%.

#Германия #Ангела Меркел #Партия на пиратите #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници