ГЕРБ отново с мнозинство в Столичния общински съвет

ГЕРБ отново с мнозинство в Столичния общински съвет
ГЕРБ ще получат 33 места, БСП – 15, „Синята коалиция“ – 7, а „Атака“ – 2. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ отново ще има мнозинство в Столичния общински съвет (СОС) според 86.87% от обработените протоколи.

За общинските съветници в листата на ГЕРБ са гласували 48.33% от избирателите в София, предаде „Дневник".

Според неокончателните данни ГЕРБ ще получи 33 места в СОС, колкото имаха и предишния мандат. В листата обаче има и нови лица, сред които досегашният зам.-кмет по строителството Ирина Савина, районният кмет на „Люлин“ Венетка Серафимова, кметът на „Слатина“ Антоанета Апостолова и Ева Митова от администрацията на район „Подуяне“.

БСП е следващата по големина група в СОС, като най-вероятно тя ще получи 15 места. Предишния мандат социалистическата партия имаше с трима общински съветници по-малко в София.

Предимно нови са лицата в листата на БСП. За втори мандат в общината ще останат Георги Кадиев, който беше кандидат за кмет на София на БСП, Жельо Бойчев, Георги Свиленски, Калоян Паргов и Росен Малинов.

Седем или осем ще са съветниците на „Синята коалиция“, като половината от тях са за първи път в СОС. Сред тях са кандидатът на коалицията за кмет на София Прошко Прошков, който беше кмет на район „Лозенец“ в предишния мандат, и шефът на столичната организация на ДСБ Атанас Атанасов.

Две са местата, които „Атака“ получава в този мандат на СОС. Едното е за кандидата за кмет на София на партията Николай Пехливанов, а другото – за съпругата на лидера на „Атака“ Капка Сидерова.

НДСВ и ВМРО вероятно ще влязат в общинския съвет само с по един съветник.

#Столичен общински съвет #избори 2011 #местни избори #ГЕРБ #БСП #Синята коалиция #Атака #ВМРО #НДСВ #общински съветници #общински съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници