Газ от Шабла би решил проблемите на България за 40 г., изчисли премиерът

Газ от Шабла би решил проблемите на България за 40 г., изчисли премиерът
Аз съм бил кмет и знам, че кметът е най-добрият стопанин, каза Бойко Борисов и обеща да върне безвъзмездно естакадата на Община Шабла. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако в района на Шабла бъде извлечен конвенционален газ, България няма да има проблем с доставките на синьо гориво в следващите близо 40 г., обяви премиерът Бойко Борисов в Шабла при откриването на обновения градски парк.

По думите на премиера, затова е важно, естакадата край Шабла да бъде прехвърлена безвъзмездно и да се превърне в пристанище, предаде Радио „Фокус”-Варна.

Министър-председателят коментира, че изграждането на рибарско пристанище ще струва най-евтино, а кметът на Шабла Райна Бърдарова подкрепи мнението му.

„Естакадата се дава на общината. Аз съм бил кмет и знам, че най-добрият стопанин е кметът,” категоричен е Бойко Борисов.

Премиерът е провел личен разговор със собствениците на компанията „ Проучване и добив на нефт и газ” и до идната сряда ще бъде подписано споразумение безвъзмездно да бъде върната естакадата, която да се превърне в пристанище.

В проектът на стойност 5-6 млн. лв. ще участва и Пристанище Варна.

Откритият в неделя обновен парк е изграден по проект „Обновяване и естетизация на градски парк – град Шабла”, който е реализиран по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони.

Стойността на проекта е 1 369 113,60 лева. Откриването на парка е част от събитията, посветени на празника на Шабла.

#Шабла #Бойко Борисов #нефт #природен газ #градска градина #пристанище #пристанище Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"