Станимир Стоилов: Родният футбол е чалготека за някои хора

Станимир Стоилов: Родният футбол е чалготека за някои хора
A A+ A++ A

Бившият треньор на Ботев Пд Станимир Стоилов вече е готов за ново предизвикателство. Той си почива от началото на годината, след като преди това беше начело на националния отбор на Казахстан:

"Имам някакви предложения, но на този етап няма нещо, което да ме удовлетворява. Починах достатъчно. Вече съм готов за работа, презаредил съм батериите. Бях изморен най-вече психически след седем години работа с много напрежение. Много пътувания, далечни дестинации, изключително трудни мачове в Европа. Естествено от другата страна са успехите, които ти дават криле да продължиш", заяви Стоилов.

Тази тема (за скандалите в БФС) не ми е приятна, а и не мога да кажа нищо. Българският футбол има много проблеми, но първо трябва да се създават бази, терени и цялостна инфраструктура. Да има силно развит детско-юношески футбол, както преди е било, и след това да говорим за националния отбор и класирания. Футболните клубове са частни, те сами си избират развитието.

БФС могат да дават напътствия, да съветват и дават екипировки и топки за децата. Някои хора в нашата действителност си мислят, че футболът е чалготека - който дава парите, той поръчва музиката. Само че футболът не е чалготека, а изкуство - честна и почтена игра, измислена за джентълмени, за да радва хората", каза още Стоилов.

Вероятно Мъри визира някои от самозабравилите се собственици на грандовете у нас.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"