Марко Контичели е новият посланик на Италия в София

Марко Контичели е новият посланик на Италия в София
МВнР огласи назначението на новия италиански посланик Марко Контичели, което бе утвърдено неотдавна.
A A+ A++ A

Марко Контичели е новият посланик на Италия в София.

Назначението, което неотдавна бе утвърдено от Министерския съвет, бе огласено от Министерството на външните работи, след като българското правителство даде агреман, се посочва в информацията, която съдържа и кратка биографична справка, цитирана от БТА.

Марко Контичели е роден през 1961 г. Завършва политически науки в университета във Флоренция през 1985 г. На дипломатическа служба постъпва през 1987 г.

Първоначално работи в центъра за шифровка и телекомуникации на външното министерство, а след това преминава в главната дирекция за персонала и администрацията.

През 1989 г. е втори секретар по търговските въпроси в италианското посолство в Хартум, а през 1991 г. е консул в Севиля.

След завръщането си в Рим работи в главната дирекция по политическите въпроси на външното министерство.

От 1998 г. е търговски съветник в посолството в Делхи, а от 2002 г. е първи съветник в постоянното представителство на Италия към международните организации в Женева.

През 2006 г. Марко Контичели преминава в главната дирекция за европейска интеграция, където от 2011 г. е координатор на имиграционните политики в рамките на европейското пространство за правосъдие, свобода и сигурност на ЕС.

#Италия #България #посланик #ЕС #Хартум #Севиля #Рим #Женева #Делхи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"