Марадона: Меси не е най-велик, той дори не пее химна, друг е №1 за всички времена

Марадона: Меси не е най-велик, той дори не пее химна, друг е №1 за всички времена
A A+ A++ A

Соченият от мнозина за най-гениален футболист в историята Диего Марадона даде своя отговор на вечния въпрос кой е №1 за всички времена.

"Мисля, че най-добрият беше Ди Стефано. Той беше по-добър от всеки друг, дори от мен", коментира Марадона пред TyC Sport.

"Пеле не искаше да признае таланта на Ди Стефано. Приятелите на Пеле измислиха един трофей специално за него, определяйки го за жива легенда. А аз победих Пеле дори в Рио де Жанейро в надпреварата за най-добър в историята."

"Най-големите, с които съм си разменял фланелки са Гулит и ван Бастен, когато те бяха в Милан. Най-добре се разбирах на терена с Карека в Наполи."

"Считам, че ако играех днес щях да имам доста Златни топки. Но това, което Меси прави, е изключително. Никога не бих искал да се изправя срещу него. Момчето си идва у дома, играе футбол, не пее химна и казва, че е каталунец. Аз не го критикувам."

"Преди години му давах съвети как да поставя крака си спрямо топката при преки свободни удари, но останалото си зависи от него, от таланта му. А той има много талант", добави Марадона, цитиран от gol.bg.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"