Животни пресичат новия участък на магистрала „Тракия" през 30 „подлеза"

Животни пресичат новия участък на магистрала „Тракия" през 30 „подлеза"
Участъкът на аутобана Ямбол - Зимница на автомагистрала „Тракия" ще бъде отворен за движение вече и в двете посоки от неделя на обяд. Снимка: newshub.bg
A A+ A++ A

Над 30 „подлеза за животни" са изградени в новооткрития участък на автомагистрала „Тракия" между Ямбол и пътен възел „Зимница", обяви изпълнителният директор на „ПСТ Холдинг" Иван Иванов.

Така се спазва заръката на премиера Бойко Борисов кабинетът му да се запомни като „най-екологично ориентираното правителство", както заяви през зимата самият той.

Тунели за животни има и в проекта на магистрала „Струма", а през пролетта няколко министри и Борисов засаждаха и после пресаждаха общо 2605 броя блатни кокичетата на магистрала „Марица".

Участъкът на аутобана Ямбол - Зимница ще бъде отворен за движение вече и в двете посоки от неделя на обяд, предаде информационна агенция „Фокус”.

В петък тръгна платното от София към Бургас, а от 12:00 ч. и в другата посока.

По думите на Иван Иванов с тунелите няма да има предпоставки за пътни произшествия, защото понякога имало сгазени животни по трасето на магистралата.

„Направени са и много преминавания за костенурки със съответното направление и насочване на тези животинки към местата,” посочи той.

Огради за птици са поставени и тук, каквито има и на други участъци от магистралата.

„Оградите за птици са изпълнени от Кабиле до Тунджа, където има гориста местност, и се предполага, че има повече птици,” обясни още Иван Иванов.

По думите му целта е птиците да не прелитат над трасето на магистралата.

#магистрала „Тракия" #Ямбол #магистрала „Струма" #блатни кокичета #Иван Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »