Светослав, който уби рейнджърката Деси и я напъха в ракла, бе описан от жените в живота му като лъжец и кавгаджия

Светослав, който уби рейнджърката Деси и я напъха в ракла, бе описан от жените в живота му като лъжец и кавгаджия
A A+ A++ A

Бившите жени на рейнджъра Светослав Каменов, който е обвинен в жестокото убийство на 40-годишната Десислава Стоянова, буквално го закопаха пред съда.

Припомняме, че според прокуратурата, убийството, което разтърси цялата страна в началото на декември миналата година, е извършено с особена жестокост – двамата се скарали за ремонт на автомобил, после подсъдимият нанесъл удар в областта на лицето на жертвата и започнал да я души с ръце. Десислава изпаднала в безпомощно състояние, а Каменов поставил тялото ѝ в ракла и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне.

Днес пред съда бяха разпитани три негови близки жени – сестра му Милена Доева, бившата му съпруга Надя Каменова и софиянката Вера Костова, с която Каменов е имал интимна връзка. Те го описаха като сприхав, избухлив и агресивен лъжец, насилник и кавгаджия. И трите единодушно заявиха, че поведението на рейнджъра се е променило коренно след трите мисии, на които е бил изпратен в Близкия изток – Каменов е присъствал и на кървавия атентат срещу българската база "Индия“ в иракския град Кербала през 2003 г., където загинаха 5 български военнослужещи, а 27 бяха ранени, пише пловдив24. Сам Светослав разказвал, че е събирал вътрешностите на колегите си в базата.

Сестрата на подсъдимия Милена разказа, че брат ѝ е бил уволнен от армията, тъй като катастрофирал с автомобил и се оказало, че е шофирал след употреба на алкохол. "Много се промени след края на мисиите, а още повече след освобождаването му от длъжност – започна да пие повече, стана сприхав и започна да прави скандали. Затова баща ни го заведе на психиатър в МБАЛ "Сопот“, където му изписаха антидепресанти, за да може да контролира тези пристъпи“, разказа Милена пред съда.

След нея беше разпитана столичанката Вера Костова, с която Каменов е имал интимна връзка. Двамата се запознали в интернет сайт и отношенията им първоначално били добри. Костова също потвърди, че подсъдимият е имал проблеми след мисиите и уволнението – не можел да спи добре, говорил на сън и дори понякога посягал да се отбранява в съня си.

По думите ѝ Каменов бил много ревнив – постоянно ѝ звънял и питал къде е бившият и мъж, дори заплашвал, че ще го убие. Ревността му често преминавала и в физическо насилие – в един случай скубал косата и дърпал ушите на Костова, а в друг я оставил навън при -20 градуса.

Двамата се разделили, защото Каменов инсценирал обир в дома на Костова в София – казал ѝ, че двата телевизора са откраднати, а по-късно признал, че ги е заложил срещу 1000 лева. Делото продължава с изслушване на експертизи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"