Фермери блокираха Дунав мост

Фермери блокираха Дунав мост
От 12.00 до 13.00 часа тракторите обикаляха на два пъти кръговото кръстовище на Дунав мост в дълга колона. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 300 селскостопански машини излязоха в 12.00 часа край Дунав мост, за да затворят частично границата с Румъния.

Над 600 фермери от Русенска, Силистренска, Разградска и Търговищка област изразиха по този начин своето недоволство от буксуващите преговори с правителството относно националната субсидия за земеделието, съобщи БГНЕС.

От 12.00 до 13.00 часа тракторите обикаляха на два пъти кръговото кръстовище на Дунав мост в дълга колона, запушвайки входа от три страни към румънската граница.

Тъй като целта на протеста не бе да парализира напълно трафика на автомобили и камиони, от време на време се пропускаха да преминават дългите колони.

По решение на Националния протестен комитет групата на Дунав мост няма да се включи в утрешния протест в София, както бе обявено първоначално.

„Двата пункта Капитан Андреево и Дунав мост си остават на място, за София няма дадени указания да се тръгва. Протестите продължават, въпреки че днес има индикации, че ще се проведе среща между министър-председателя Бойко Борисов и представители на асоциациите“, коментира координаторът на протеста Иван Караиванов.

Зърнопроизводителите се надяват, че такава среща ще има и че тя ще бъде ползотворна. Те са готови на отстъпки, но очакват и отстъпки от страна на правителството, за да се стигне до компромисно решение на проблема.

#Дунав мост #София #фермери #Румъния #Русе #Силистра #Разград #Търговище #трактори #Капитан Андреево #Бойко Борисов #министър-председател #Иван Караиванов #протест #зърнопроизводители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »