Един българин и 7 румънци ранени в катастрофата с български бус край Осло

Един българин и 7 румънци ранени в катастрофата с български бус край Осло
Зад катастрофиралия микробус, който се е ударил в бетонен блок, са пътували две коли с българска регистрация. В едната от тях се е возил и българинът, който има леки наранявания. Снимка: Афтенпостен
A A+ A++ A

Един българин е леко пострадал при катастрофа в Норвегия, съобщи временно управляващият посолството на България в Осло Кирил Димитров.

При инцидента има седем леко ранени. В микробуса са се возили румънски граждани, двама от които са по-тежко пострадали, каза още Димитров за Дарик радио.

Зад катастрофиралия микробус, който се е ударил в бетонен блок, са пътували две коли с българска регистрация. В едната от тях се е возил и българинът, който има леки наранявания.

„Катастрофата е станала в 5.20 сутринта в петък на около 80 км преди Осло по пътя от Швеция, от Гьотеборг по аутобан Е6. Първата кола със седем души се е ударила в бетонен блок, сложен във връзка с ремонти близо до тол-станция. Пътят е бил стеснен с бетонни блокове, скоростта е била ограничена до 80 км. Първата кола се е забила в такъв бетонен блок. Всичките седем души от колата са ранени, те са румънци. От тях двама души, които са по-тежко ранени, са прехвърлени в университетската болница на Осло „Улевал". Другите петима са в болница във Фредрикщад. Но всичките са румънци, проверих в болницата в „Улевал", откъдето ми потвърдиха, че и двамата са румънци - мъж и жена. Единият се предполага, че е бил шофьорът на първия бус - 43-годишен мъж. Повече информация обаче те отказват”, обясни Кирил Димитров.

„Българската следа идва от това, че зад първия бус е имало две коли с българска регистрация. Само едната е участвала леко в инцидента, но само един българин е леко ранен", допълни дипломатът.

По-рано, по информация на електронното издание на вестник „Афтенпостен", стана ясно, че тежка катастрофа с микробус с българска регистрация е станала в Норвегия малко след 5 часа в петък.

По информация на българското посолство в Осло микробусът с българска регистрация, „Фолксваген Транспортер", се е ударил в бетонни блокове, поставени заради ремонт на пътя. Ранени са пътувалите в него 7 румънци.

Намиращият се зад него автомобил „Мерцедес", също с българска регистрация, леко се е ударил в микробуса. В него е пътувал един български гражданин, който не е пострадал сериозно. Прегледан е на място и е освободен.

#Норвегия #Осло #България #Кирил Димитров #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"