Путин се разлюти на тежкото наказание, с което удариха спортна Русия

Путин се разлюти на тежкото наказание, с което удариха спортна Русия
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че решението на Световната антидопингова агенция противоречи на олимпийската харта и поради тази причина Русия ще подаде жалба в съда.

Вчера изпълкомът на УАДА единодушно взе решение да извади руските спортисти от големи международни състезания за срок от четири години заради манипулации Руската антидопингова агенция.

"Решението на УАДА противоречи на олимпийската харта и имаме всички основания да подадем жалба в КАС (Спортния арбитражен съд в Лозана). Има и други съображения, но енужно всичко да бъде анализирано от специалисти и юристи", коментира Путин.

Президентът на Русия счита, че руските спортисти трябва да се състезават на големите международни състезания под националния флаг, тъй като УАДА няма претенции към Олимпийския комитет на Русия.

"Доколкото разбирам УАДА няма претенции към Руския олимпийски комитет и при това положение, страната трябва да участва под националния флаг. Такава е олимпийската харта. По мое мнение всяко наказание трябва да бъде налагано индивидуално. Наказанията не може да имат колективен характер и да се налагат на хора, които нямат нарушения", каза още руският лидер.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »