Известен британски режисьор снима трилър под тепетата

Известен британски режисьор снима трилър под тепетата
A A+ A++ A

Работата, айлякът, красотата на града и един караоке бар. Тези неща накараха режисьорът и продуцент Стивън Луис Симпсън да се установи в Пловдив. Той вече стяга нов филмов проект, който ще бъде реализиран тук. Става въпрос за международен трилър, който той ще продуцира следващата година. Филмът ще бъде заснет под тепетата и в Родопите.

Но да се върнем на началото. През 2016 година Стивън Луис Симпсън, по време на пътуването си през Пловдив, попаднал съвсем случайно на бар Айвън Караоке. В крайна сметка той прекарал и трите вечери от престоя си в караокето. На следващата година се озовал в София и, решавайки накъде да поеме, си спомнил за любовта му към Айвън Караоке, скочил на влака и поел към Пловдив. Оттогава той живее тук.

Стивън разширил филмовата дистрибуция на бизнеса си в Пловдив. Пускането на филма му „Нито вълк, нито куче“ на голям екран е по средата на най-дългия рилийз, на който и да е филм по американските кина, продължаващ близо десетилетие, и всичко това е постигнато чрез работа от и в Пловдив. Великобританският, канадският и успешният български рилийз също са осъществени от Пловдив.

„Откакто се преместих в Пловдив, повече от двадесет пловдивчани са работили по кампанията. Много от тях са прекрасни хора, с които успях да създам трайни приятелства“, казва Стивън пред подтепето.

Той се е влюбил до такава степен в Пловдив, че в момента пише международен трилър, който сам ще продуцира тук следващата година. Филмът ще бъде заснет не само тук в Пловдив, но и в заобикалящите го планини. В момента Стивън търси хора, които се интересуват от работа във филмовия бизнес, както и потенциални актьори и дубльори.

„Искам да остана в Пловдив. Планирам да направя всичко възможно да подобря филмовия сектор и помощта в развитието на местни таланти ще бъде голяма част от това. Градът и природата са великолепни. От тях черпя вдъхновение за заснемането на бъдещата си продукция“, разкрива той.

Връзката между Айвън, Кралят на караокето, и режисьора разцъфва в красиво приятелство. Симпсън и един от неговите приятели се превръщат в едни от най-редовните клиенти в бара. Гордо на входа на заведението стои плакат на последния филм на Стивън – „Нито вълк, нито куче.“ Нещо повече, Айвън поставя специална табела, свързана с правилата на караокето, наречена „Правилото на Стивън”.

„Бил съм в много караоке барове по света и мога да кажа, че Айвън е успял да сътвори една несравнима атмосфера. Чуваш се добре, когато пееш ,Айвън пуска най-добрите версии на песните и дава на певците еднакво време и внимание. Наистина е направил важните неща, както трябва.“

Стивън казва още: „Когато пристигнах в Пловдив бях тотално изтощен. В годината до този момент работех през всяка една съзнателна секунда. Имайки място, където да разпусна всяка седмица се превърна в едно от най-важните неща, които ми помогнаха да си върна живота от работата. Естествено, за това също много помогна и пловдивската айляшка нагласа“, разкрива режисьорът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »