Отново 24 области „оранжеви” заради опасни жеги

Отново 24 области „оранжеви” заради опасни жеги
През деня ще е слънчево и горещо с максималните температури между 36° и 41°, в София 36°. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Оранжев код отново е обявен в 24 области на страната за 25 август, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

Жълт код е обявен само в 4 области – Перник, София област, София град и Смолян.

През деня ще е слънчево и горещо с максималните температури между 36° и 41°, в София 36°.

В източните райони ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

В планините времето ще е слънчево и топло. В следобедните часове, главно в Рила и Пирин, ще се появи незначителна купеста облачност.

Само на изолирани места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб източен, по високите части до умерен североизточен вятър.

По Черноморието също ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, югоизток. Максималните температури ще са около 30°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Във връзка с трайно засушаване на растителната покривка и очакваното сухо и горещо време до края на седмицата, е необходимо повишено внимание при работа с източници на открит огън с цел предотвратяване възникването на полски и горски пожари.

#оранжев код #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Видин #Монтана #Враца #Плевен #Ловеч #Велико Търново #Русе #Търговище #Шумен #Разград #Силистра #Добрич #Варна #Бургас #Ямбол #Сливен #Стара Загора #Хасково #Кърджали #Пловдив #Пазарджик #Благоевград #Кюстендил #Перник #София област #София град #Смолян #София #Черноморие #Рила #Пирин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници