Най-голямото пиано в света ще свири до Коледа под тепетата

Най-голямото пиано в света ще свири до Коледа под тепетата
A A+ A++ A

Най-голямото пиано в света ще свири в Пловдив от днес до Коледа. Съоръжението тежи над половин тон и е дълго близо 10 метра. Разположено е в един от големите търговски центрове в район "Тракия". Освен за България, пианото е абсолютно ново и за цяла Източна Европа. Такива инструменти има в Хонг-Конг, Дубай, Ню Йорк. В музея на Бийтълс в Ливърпул има подобно пиано, но е с много по-малки размери - 1/3 от това, което е в Пловдив.

Това е най-голямото пиано в света - 7 октави, каквито има и в едно класическо пиано, но в много по-голям размер. Създателят му обединява детското въображение с технологиите. На външен вид прилича на пианата от края на миналия век, но е много по-осъвременено. Това пиано е участвало във филмовата продукция „BIG” с участието на Том Ханкс.

Чрез него пред публика се правят едни от най-интересните и красиви спектакли. В света има само две такива събития - в Италия спектакълът се нарича "Ел гранде пиано", в Германия - "Мистър Пиано", а в България спектакълът носи името "Мега Пиано".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници