ВИДЕО Депутат-мераклия от НФСБ към журналистка в Парламента: С какво бельо сте днес?

ВИДЕО Депутат-мераклия от НФСБ към журналистка в Парламента: С какво бельо сте днес?
A A+ A++ A

“С какво бельо сте днес?” С този неадекватен въпрос депутатът от НФСБ Петър Петров се обърна към журналистка в сградата на Народното събрание. Скандалната случка е от 4-ти декември, когато депутатите обсъждаха размера на минималната пенсия, който да бъде заложен в бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Във видеоматериал от случката, публикуван и в Youtube, репортерката се обръща с въпрос към Петър Петров, който седи на фотьойл до председателя на Комисията за борба с корупцията в парламента и депутат от ВМРО/ОП Борис Ячев, и го пита защо не е подкрепил поискания от патриотите минимален размер на пенсията от 300 лв.

Журналистката Радослава Маринова така и не получава отговор на въпроса си, но получава насрещен въпрос от страна на народния представител: “А вие сутринта с какво бельо тръгнахте”?

Потресената журналистка успява да отвърне с „Моля?!“, след което Петров най-демонстративно повтаря въпроса си. В следващите няколко секунди той изрича това изречение още веднъж, въпреки че Маринова реагира с думите, че Петров е народен представител и няма право да й задава подобни въпроси. Намесва се и операторът на телевизията, а Маринова дори пита Петров дали не се шегува. Следва нова порция неадекватно поведение, повтаряне на въпроса ѝ и нелепи обяснения, докато представителят на „Националния фронт за спасение на България“ се прибира в стаята си.

Депутатът Петър Петров нашумя миналата година със скандалното си изказване, че децата с увреждания трябва да бъдат затворени в домове. “Тези деца, е моето дълбоко убеждение, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти”, заяви депутатът от “Обединени патриоти” (НФСБ) Петър Петров в началото на ноември миналата година. Той добавя, че е “виждал това чудо, как тези деца, ненормални във всяко едно отношение, как изнасят концерти, как рисуват” в един завод за телове до Мездра, чието име не може да се сети.

Преди дни министърът на финансите Владислав Горанов се ядоса на журналистката от Българска свободна телевизия Нора Стоичкова от въпрос, зададен от нея по отношения на предложените нови правила за болничните. В отговор Горанов първо заяви, че той, а не журналистите определят по кои въпроси ще се говори, а след това се обърна към Стоичкова с думите, че “ще им спрат парите”, очевидно визирайки намалената партийна субсидия. Размяната на реплики между Горанов и Стоичкова доведе до това, че от Асоциацията на европейските журналисти – България настояха финансовият министър Владислав Горанов да се извини на Стоичкова или да си подаде оставката. Той, обаче, нито се извини, нито си подаде оставката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"