Удариха цигарената мафия в Пловдив, задържаха машини за милиони

Удариха цигарената мафия в Пловдив, задържаха машини за милиони
A A+ A++ A

Пловдивската полиция с нов удар срещу цигарената мафия. Предотвратено е пускането на нова нелегална фабрика за тютюневи изделия.

В момент на разтоварване са били задържани шест чисто нови пълначно-опаковъчни машини за производство на папироси, пише Марица.

Акцията е била проведена преди две седмици, но досега за нея не е давана гласност пред обществото. Машините на стойност няколко милиона са били задържани, докато ги разтоварвали в търговски обект край близкото село Войводиново.  Те са били опаковани фабрично и неизползвани.

Засега няма информация има ли задържани по случая. Издирват се обаче собственикът на машините и организаторът на нелегалната дейност.

Това е поредният удар срещу незаконното производство на тютюневи изделия в Пловдивско. През юли беше разбита голяма нелегална  фабрика в село Труд и няколко цеха за рязане на тютюн в близки села. Бяха арестувани 12 човека, замесени в схемата, а соченият за организатор Антон Арабаджиев все още се издирва.

На 1 август криминалисти на ОДМВР-Пловдив и колегите им от Трето РУ разбиха манифактура за рязане на тютюн в село Скутаре. На място в момент на работа бяха задържани двама мъже с общо 630 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол, 1200 кг ненарязан тютюн - готов за обработка, машина за рязане на тютюна и електронен кантар.

В средата на септември в село Манолско Конаре беше разкрита домашна работилница за обработка на тютюн, като та бяха открити над 800 килограма тютюн и четири машини за рязане. В ареста бяха прибрани четирима.

Месец по-късно пък беше ударена престъпна група за разпространение на нарязан тютюн, действала от 2018 г.  в Пловдив и Цалапица. Иззети бяха около 480 кг ситно нарязан тютюн, над един тон тютюн на бали и две машини за нарязване. Задържаните по този случай са седем.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »