Аврамова: Всички пътнопочистващи фирми имат готовност

Аврамова: Всички пътнопочистващи фирми имат готовност
A A+ A++ A

Всички пътнопочистващи фирми имат готовност. Засега няма проблеми и кризи в нито едно населено място. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в началото на правителственото заседание.

Аврамова отговори на питането на премиера Бойко Борисов как върви почистването на пътищата след влошаването на метеорологичните условия.

"Дългосрочните меркюи са да търсим алтернативни източници на вода. Вече има няколко срещи с експерти, имаме официално внесени две предложения в МРРБ", добави Аврамова във връзка с водната криза в Перник.

Двете предложения ще бъдат разгледани днес и при решение на експертите, че някое от тях е удачно, ще бъде изготвен доклад с необходимите средства за реализация.

„Едното от тях е за допълнително сондиране, а другото е използване на карстови пещери и допълнителни източници на вода. Другата мярка, която беше предприета, е осигуряване на ресурс от 2,7 милиона лева, с което да се направи реконструкция на пречиствателната станция, като ВиК-Перник вече има договор с МОСВ, който е за рехабилитация на водопроводи”, каза още Аврамова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"