Снегът скова пътищата из страната, няколко прохода спират камионите! Снегорините са в акция

Снегът скова пътищата из страната, няколко прохода спират камионите! Снегорините са в акция
A A+ A++ A

Зимна обстановка в сковала пътищата из страната. През цялата нощ около 2 хиляди снегорина почистваха пътищата, съобщава Нова телевизия.

Малко след полунощ от пътната агенция въведоха пълна забрана за движение на превозни средства над 12 тона за цялата територията на област Смолян. Спират се тировете и в прохода Предела, както и на прохода Троян-Кърнаре (Беклемето).

От „Столична община” обявиха, през последните часове над сто машини са обработвали пътищата срещу заледяване. В момента се работи във кварталните улици и стръмните райони. Пътят за „Алеко” във Витоша е затворен за движение.

Шефът на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" към АПИ Даниел Величков съобщи пред БНТ, че 608 снегопочистващи машини работят към момента в цялата страна, а 1800 са в готовност.

„Остава ограничението за тежкотоварно движение и при прохода Предела и Троян-Кърнаре. Имаме мъгли по магистрала "Тракия", на териториите на област Велико Търново и Разград. С изключение на област Смолян, всички останали области засега са с код жълто. В Смолян снеговалежът е от мокър сняг“, добави експертът.

Той каза, че машините не са спирали да работят и пътната настилка се обработва превантивно - магистралите са осоляват, първокласните пътища - също, на третокласните се използват смеси от сол и пясък.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »