Шефът на полицията в Чикаго се напи, качи се в кола и заспа зад волана! Биха му шута

Шефът на полицията в Чикаго се напи, качи се в кола и заспа зад волана! Биха му шута
A A+ A++ A

Началникът на полицията в Чикаго Еди Джонсън беше уволнен неочаквано от кмета Лори Лайтфут само седмици, преди да се оттегли от поста заради пенсиониране в края на годината.

В изявление Лайтфут обясни решението си със „серия етични пропуски, които са нетърпими“, предаде BG-VOICE.

60-годишният Джонсън заяви, че се пенсионира и се оттегля като ръководител на втората по големина общинска полиция в страната, след като на 17 октомври бил намерен заспал зад волана на колата си.

Друг шофьор се обадил на 911, а Лайтфут заяявила пред Chicago Sun-Times, че Джонсън й е казал, че е изпил „няколко питиета на вечеря“ преди инцидента. Инцидентът се проверява независимо.

„Господин Джонсън беше умишлено нечестен с мен и предаде разказ, пълен с лъжливи твърдения относно  аспектите на инцидента, случил се в ранните сутрешни часове на 17 октомври“, заяви кметът на Чикаго в понеделник. „Ако знаех всички факти по онова време, щях да го освободя от длъжността началник още тогава и там.“

Лайтфут не пожела да сподели подробностите, които е научила впоследствие, като заяви, че го прави от уважение към семейството на Джонсън.

По-рано през ноември тя обяви, че бившият шеф на полицията в Лос Анджелис Чарли Бек ще поеме длъжността временен началник на полицията в Чикаго след пенсионирането на Джонсън.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »