Глоба от над половин милион лева за Община Чирпан

Глоба от над половин милион лева за Община Чирпан
A A+ A++ A

Община Чирпан е глобена през месец август с 550 хиляди лева заради нередности по проект за пречиствателна станция. Това е установил новоизбраният кмет на общината Ивайло Крачолов, предаде БГНЕС. Причината за санкцията е изборът на фирмата-изпълнител.

В края на месец август е започнато изграждане на пречиствателна станция в Чирпан по европейски проект към Министерство на околната среда и водите. Стойността на проекта е 11 милиона лева.

„Оказва се, че на общината е наложена санкция в размер на 5 процента от общата сума по проекта заради нередности при избора на фирмата- изпълнител”, заяви Ивайло Крачолов. Причината е, че от МОСВ не одобряват методиката за оценяване на фирмата-изпълнител в процедурата, която е обявила общината.

Съответно Община Чирпан е обжалвала, като на първите две инстанции е изгубила съдебните дела. Предстои и последната инстанция да постанови решение.

Крачолов заяви, че заедно с неговия екип и назначена от него експертна комисия ще търсят варианти да се излезе от порочния кръг на задлъжнялата община, към която финансови претенции имат доста институции и фирми, заради което бюджетът им е запориран от ЧСИ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »