Лекар продължава да практикува и на 98 г., без да има компютър в кабинета

Лекар продължава да практикува и на 98 г., без да има компютър в кабинета
A A+ A++ A

През 1951 г. френският доктор Кристиян Шенай приема своя първи пациент. По онова време пеницилинът е най-съвременното лекарство. Днес Шенай е на 98 години и продължава да лекува. Той работи по два дни в седмицата и преглежда средно по 20 пациента на ден.

“Като сте на 60 г. вече ви класират в графата стар. Един ден ви дават карти, на другия ден томбола, след това судоку и изведнъж времето ви е уплътнено. По-добре се чувствам като лекар”, подчертава Шенай. Преди да започне да работи като личен лекар, той специализира радиология. В медицинския му кабинет все още няма компютър, но пък има факс. Според него новината в днешно време е, че пациентите сами си поставят диагнозата чрез интернет, а след това идват при него за лекарства.

Средната пенсионна възраст на лекарите във Франция е 67 години. Синът на д-р Кристиян Шенай, който също е виден лекар вече прекъсна да практикува, но баща му няма намерение да направи това. “Ако по цял ден седите и гледате телевизия, много бързо ще се схванете, а разумът няма дълго време да ви служи”, категоричен е Шенай.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »