Арести след боя на мача Локо Сф-Хебър, МВР даде брифинг с интересни подробности

Арести след боя на мача Локо Сф-Хебър, МВР даде брифинг с интересни подробности
A A+ A++ A

Бойчо Величков е бил освободен под гаранция от 2000 лв. след боя на трибуните на стадиона в квартал "Надежда" по време на мача на Локомотив (Сф) срещу Хебър.

Спортният директор на "железничарите" е с повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда, твърди bTV.

Главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов и директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев дадоха брифинг. Иванов потвърди информацията, че сред задържаните е изпълнителният директор на "железничарите" Бойчо Величков (на снимката).

"Отговорността за реда на мача и опазването на обществения ред носят отговорниците в клуба-организатор. Парадоксално е, че в случая на стадион "Локомотив" организаторът е и инициатор на инцидента. В 16:20 часа на 30-ти ноември има подаден сигнал на телефон 112. Веднага са пренасочени екипи, които отиват на място. Там са установени и пострадалите лица. Това са официалните лица от ФК Хебър, веднага е започнато да се работи с тях.

Установени са петима лица. Призовани са две лица във Второ РПУ, другите трима са издирени и доведени в същото полицейско управление. На всички е наложена мярка задържане за 24 часа по Закона за МВР, след което материалите са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по чл. 131 от НК за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Направени са и съответните съдебно-медицински експертизи.

Повдигати са обвинения на трима от лицата, доказана е тяхната съпричастност. Паричната гаранция на едното лице е в размер на 2000 лева, на другите привлечени лица е по 1000 лева", разкри старши комисар Хаджиев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »