Спецпрокуратурата не иска арест за Дойчев и Колев

Спецпрокуратурата не иска арест за Дойчев и Колев
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура не е протестирала решението на съда да бъдат пуснати обвинените за кокаина на българския кораб „Свети Николай” Дойчин Дойчев и Руслан Колев.

В Специализирания софийски апелативен съд няма постъпил протест, предаде репортер на БГНЕС.

В петък стана ясно, че прокуратурата не е протестирала решението на специализирания съд, който пусна и Дойчев, и Колев от ареста заради липса на доказателства, че са виновни в организирането на престъпна група за трафик на наркотици.

Въпреки че веднага след определението наблюдаващият прокурор Андрей Андреев заяви, че ще го протестира, в петък се оказа, че това не се случи.

Така прокуратурата се е съгласила с решението на по-долната съдебна инстанция.

Адвокатите на Руслан Колев и Дойчин Дойчев, и самият Дойчев, дойдоха в петък в апелативния спецсъд.

Адвокатът на Колев – Христо Ботев, обясни, че е разбрал от медиите, че през деня ще има мярка и затова е дошъл, но до предишния ден в деловодството на съда протест не е пристигал.

Ботев си обяснява липсата на протест заради изчерпателното определение на Специализирания наказателен съд. За него е логично да няма протест.

„Очевидно прокуратурата е съобразила, че към момента все още не са подготвени, за да искат такава мярка. Най-вероятно ще се подготвят, каквито са и изявленията", каза адвокатът.

„Не, не съм изненадан, защото това е единственото правилно решение към момента. Действително нека да се подготвят разследващите", подчерта Ботев.

21 българи от екипажа на кораба „Свети Николай" са в ареста в Испания, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд.

Близки на задържаните моряци се срещнаха с премиера Бойко Борисов и заявиха, че афишираните твърдения, че корабът е бил наблюдаван от 8 месеца, са несъстоятелни.

В Испания вътрешният министър Цветан Цветанов изрази учудването си, че Дочев и Колев са пуснати без мярка за неотклонение.

#Свети Николай #кораб #кокаин #Дойчин Дойчев #Руслан Колев #прокуратура #Христо Ботев #адвокат #Андрей Андреев #прокурор #Испания #България #Бойко Борисов #премиер #Цветан Цветанов #вътрешен министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници