Борисов: Много ми е радостно да откривам, където съм карал по пръст!

Борисов: Много ми е радостно да откривам, където съм карал по пръст!
„Мога дълго и тягостно да напомням на Станишев за всичко несвършено", казва премиерът пред министрите си по време на заседанието на кабинета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Много ми е радостно, възкликва премиерът Бойко Борисов при поредния коментар, какво е свършило правителството на ГЕРБ в сравнение с постигнатото по време на мандата на Тройната коалиция, става ясно от стенограмата от правителственото заседание в сряда.

Мога дълго и тягостно да напомням на Станишев за всичко несвършено", казва премиерът пред министрите си по време на заседанието на кабинета.

Правителството разглежда 57-а точка от дневния ред за заседания, която е във връзка с ученическия и масов спорт и финансирането на десет общински училища в девет общини на стойност до 10 милиона лева за изграждане на нови и ремонт на физкултурни салони и зали.

След като министър Сергей Игнатов докладва за какво ще бъдат използвани 10-те милиона лева финансиране и каква е основната цел на проекта, Борисов казва:

„Тук как колегата Станишев щеше сам да се надене с един вот на недоверие по тема Олимпиада, как се усети в последния момент, че го тикат неговите хора да падне в най-приятен капан, защото щях да му покажа снимките как изглеждаше „Спорт палас” по време на неговото управление и как изглежда сега. Как изглеждаше Белмекен, как изглежда сега. Как изглеждаше залата на Йовчев за гимнастика, акробатика и скокове и всички дисциплини, които се тренират там, как изглежда сега. Щях да му покажа Спортната зала в София, която беше в неговите мечти, както на него, така и на Весела Лечева. Щяхме да му покажем така прекрасните лекоатлетически писти, които направихме, залите по стрелба с лък включително".

Борисов продължава да изтъква свършеното от ГЕРБ, с гордостта си, и с упреците към Станишев.

„С радост бих го развел в спортната зала в Пловдив, където 30 хиляди студенти спортуват. Може би по стадионите, които направихме дори и в градове, където са червени кметовете. Щеше да е приятно учуден, че сме провели световните купи по ски за мъже и жени. Неговият съпартиец Румен Петков щеше да му каже, че три години подред изпълнява пълната програма на федерацията по мотокрос и че за първи път имаше по фрийстайл първенство в България. Щях с удоволствие да му покажа строежа при пловдивската многофункционална голяма зала и в Русе, а може би да види и какво сме направили за волейболистите. Парите, които се даваха за тези турнири и благодарение на тези турнири, те отидоха да ни радват в Лондон, просто иначе нямаше да отидат. Мога дълго и тягостно да му напомням за всичко несвършено, че станах кмет и заварих София без зала, Пловдив без зала, в най-големите градове и нищо не се е направило в предишните три години. Така че, много ми се искаше да има вот. Само за гмуркането нищо не сме направили, защото там просто си има естествени природни красоти", коментира още министър-председателят.

„От 1983 година досега нищо ли не са направили?", учудва се Борисов, след думите на Игнатов, че учебната година в Съединение няма да започне на 15 септември, а на 17-ти, защото там ремонтите не са довършени.

„През месец октомври някъде ще стане, но така или иначе това училище е започнато през 1983 година, а в училището учат 491 деца, то е без тоалетни", пояснява образователният министър.

Борисов дава инструкции на Игнатов как да наблюдава довършителните дейности в Съединение: „Искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи. Децата започват на 17 септември".

„Слизайте им на нивото и показвайте. Изваждате и сравнявате, сравнявате, сравнявате. Хората да могат да си избират", казва още Борисов на своите министри по повод всичко направено от тях.

Той дава и пример: „Много ми е радостно, където съм карал по пръст и съм го откривал след това".

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #ГЕРБ #Сергей Станишев #тройната коалиция #Министерски съвет #Сергей Игнатов #министър на образованието #София #Пловдив #Спорт Палас #Весела Лечева #България #Румен Петков #Лондон #Русе #Съединение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »