Молдовски гражданин, обвинен в убийство, остава в ареста

Молдовски гражданин, обвинен в убийство, остава в ареста
A A+ A++ A

Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 33-годишния Анатоли М., обвинен в умишленото убийство на друг 30-годишен мъж. Припомняме хронологията на престъплението според обвинението. На 22.11.2019г. сутринта 30-годишният Николай Н. заедно с приятелката си посетили частен дом на ул. „Хан Тервел“ във Варна. В него под наем живеели няколко мъже, сред които и Анатоли М.

Пострадалият се държал агресивно и няколко пъти идвал и си отивал от жилището. При едно от посещенията му, скандалът между него и мъжете ескалирал и Анатоли намушкал с нож Николай. Същият бил откаран в болница, но по-късно починал. Анатоли М. е молдовски гражданин и пребивава постоянно в България от 2002г. , с чисто съдебно минало. Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинен е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 10 до 20г.

Убитият е бил осъждан и през октомври е бил пуснат от затвора. Защитата на Анатоли М. посочи, че обвиняемият добросъвестно е разказал за инцидента и е съдействал на органите на реда, като очакват тепърва да бъде изяснено дали в действията на 33-годишният молдовец е имало умисъл. Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският окръжен съд прие, че съществува обосновано подозрение, Анатоли М. да е съпричастни към деянието, в което е обвинен. Извършените множество процесуално-следствени действия дават основание да се предположи, че на по-късен етап от досъдебното производство може да се направи и друга квалификация на престъплението. Към настоящия момент, обаче предявеното обвинение е за умишлено убийство, за което предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ до 20г., което само по себе си представлява реално опасност лицето да се укрие. Поради гореизложените обстоятелства съдебният състав счете, че към момента най- подходяща мярка за неотклонение спрямо Анатоли М. е „задържане под стража“. Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"