„Двореца" в Балчик показва изложба на млада художничка

„Двореца" в Балчик показва изложба на млада художничка
Творба от изложбата на Велислава Смилянова в галерията "Тихото гнездо" в Двореца в Балчик.
A A+ A++ A

В галерия „Тихото гнездо" в архитектурния комплекс „Двореца" в Балчик бе открита третата самостоятелна изложба на младата художничка Велислава  Смилянова.

„Изложбата на Велислава Смилянова в „Двореца" в Балчик е изразяване на нещо лично, своеобразен прочит на онова, което виждат очите, и трансформирано до степен, че придобива експресивен изказ чрез цвят и линия", коментира при откриването й галеристът Христина Панайотова.

Велислава Смилянова е родена е в София в през 1976 г.. Завършва СУ „Климент Охридски" – изобразително изкуство със специалност „Скулптура" при доц. Драган Немцов, проф. Румен Захариев и Александър Станев.

От 1999г. до 2007г. Велислава работи като учител по изобразително изкуство в профилирани паралелки в София, а от 2000г. до 2005г. е хоноруван преподавател по композиция и семиотика в Технически Университет- София, Свободен факултет. От 2011 г. работи като художник към бутикова агенция за организиране на събития.

В творческата си биография младата художничка е записала няколко самостоятелни изяви – зала „Славянска беседа", Галерия-клуб „Рид" в София и   колективни изложби в залата на Съюза на българските художници на Шипка 6 и зала „Алма матер" в Софийски университет. Участвала е в изготвянето на илюстрации за детски образователни книжки.

Галерия „Тихото гнезно" дължи името си на първоначалното наименование на архитектурно-парковия комплекс „Двореца" в Балчик, построен между 1926 и 1937 за румънската кралица Мария, докато Южна Добруджа е била част от Румъния в междувоенния период.

#Балчик #изложба #галерия #художник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"